Volg de legende van de Atreides en de Harkonnen in ‘Dune: Part Two’ nu ook thuis!

Volg de legende van de Atreides en de Harkonnen in ‘Dune: Part Two’ nu ook thuis!

‘Dune: Part Two’ (2024) 4 out of 5 stars

Drie jaar na zijn sciencefictionepos werkte Denis Villeneuve het vervolg af. ‘Dune: Part Two’ is nóg ambitieuzer, grootser en meeslepender dan zijn voorganger. En vanaf nu kan je hem ook bij je thuis beleven.

Spice & Parfum

Het verhaal van Paul Atreides (Timothée Chalamet) gaat verder. Nadat de Harkonnen de controle over de woestijnplaneet Arrakis en haar spice-productie overnamen, leeft hij samen met zijn moeder (Rebecca Ferguson) ondergedoken bij de lokale Fremen. Terwijl hij zich hun bijzondere gewoonten en overlevingstechnieken meester maakt, bereidt Paul zich voor op een Heilige Oorlog om de planeet te heroveren.

Dune’ was op visueel en technisch vlak al behoorlijk indrukwekkend. In de openingsscène van het tweede deel wordt gauw duidelijk dat Villeneuve een stapje verder durft gaan. Een intens gevecht met gemaskerde Harkonnen-soldaten die kunnen zweven zet meteen de toon. 

Verderop in de film zorgen het wormrijden en de aanval van een vijandelijk luchtschip voor stevige adrenalinestoten. Al dat spektakel kan echter niet voorkomen dat het narratief zich erg traag ontwikkelt. Na twee films zit je met het gevoel dat je vooral naar opbouw voor film drie hebt gekeken.

In de intiemere scènes ontplooien de liefdesrelatie tussen Paul en Chani (Zendaya) en een religieus thema met Fremen-leider Javier Bardem en Rebecca Ferguson als voornaamste figuren. Verder worden ook Austin ‘Elvis’ Butler als kaal, ietwat cliché heethoofd, Florence Pugh en Léa Seydoux tot het universum geïntroduceerd. Alsof Villeneuve iedereen die met zijn kop in de ICI PARIS XL hangt heeft gebeld. Het parfum van Christopher Walken (The Emperor) laten we evenwel in de rekken liggen.

En zo lijkt de ‘Dune’-saga op weg om de grootste te worden sinds ‘The Lord Of The Rings’. Op het sluitstuk is het nog minstens tot december 2026 wachten, maar ondertussen kan je de eerste twee delen thuis bekijken op DVD, Blu-Ray en 4K UHD.

“May thy knife chip and shatter”. Timothée Chalamet en een kale Austin Butler kruisen de degens.

Related Images: