Haal het razend entertainende ‘The Fall Guy’ nu in huis!

Haal het razend entertainende ‘The Fall Guy’ nu in huis!

‘The Fall Guy’ (2024) 4 out of 5 stars

Nog geen jaar na de Barbenheimer-manie kregen we zowaar een crossover van de twee kaskrakers te zien. Kitty Oppenheimer (Emily Blunt) en Ken (Ryan Gosling) kwamen tot verzoening om een ode te brengen aan Hollywoods meest onvolprezen filmmaker: de stuntman.

Gosling en Blunt

In het Engels betekent een fall guy zoveel als een zondebok. Iemand die onterecht de klappen in ontvangst moet nemen. Helaas voor Ryan Gosling wordt dat wel héél letterlijk genomen. Als dappere stuntman Colt Seavers krijgt hij het niet alleen voor zijn job zwaar te verduren, ook daarbuiten incasseert hij voortdurend vuisten, samuraizwaarden en rondslingerend meubilair. 

In zijn zoektocht naar de spoorloze acteur Tom Ryder (Aaron Taylor-Johnson) komt Colt in een levensgevaarlijk complot terecht, terwijl hij eigenlijk vooral zijn oude liefde, regisseur Jody (Blunt), wil terugwinnen. In een cast met ook Hannah Waddington, Stephanie Hsu en Winston Duke is het vooral de chemie tussen de twee hoofdrolspelers die weet te charmeren.

Dat ‘The Fall Guy’ een David Leitch-film is, bewijst de cocktail van keiharde actie en tongue-in-cheek humor. De regisseur van ‘Bullet Train’ en ‘Deadpool 2’ was in een vorig leven nog stuntman op grote Hollywoodsets en was dus de geknipte man om dit verhaal naar een hoger niveau te brengen. De stunts – waaronder een recordbrekende achtenhalf-voudige koprol met een auto – zijn dan ook indrukwekkend en alomtegenwoordig. 

De film zelf deelde aan de box office helaas ook in de klappen. Ondanks de aanwezigheid van Gosling en Blunt wist ‘The Fall Guy’ maar nipt zijn budget van 125 miljoen dollar terug te verdienen. Bijzonder jammer, want dit is een van de meest entertainende blockbusters van de laatste jaren. Wie dat wil goedmaken door de kersverse home-release in huis te halen, krijgt er nog een extra speelminuten, bloopers en een uitgebreide kijk achter de schermen bovenop.

Ryan Gosling, Aaron Taylor-Johnson en hun stuntmannen.

‘The Fall Guy’ is nu beschikbaar op DVD, Blu-Ray en 4K UHD.

Related Images: